Visma PX affärssystem

 • visma

Visma PX affärssystem

Visma PX är ett projektredovisningssystem med ett helintegrerat ekonomisystem för projekthantering. Det är ett system som är särskilt utvecklat för tjänsteföretag och tekniska konsulter. Visma PX är ett anpassningsbart standardsystem som är byggt för att integreras med andra verksamhetssystem.

VISMA PX SÄLJS DIREKT AV VISMA.

Product Description

Visma PX har över 20 000 användare och finns i svensk, engelsk och norsk version.

Visma PX styrka är väl fungerande projektprocesser kombinerat med ekonomiprocesser i systemet samt bra integrationsmöjligheter. Visma PX målgrupp är därför medelstora företag som har krav på projekthantering i kombination med ekonomistyrning och många användare. Visma PX riktar sig till kunder med minst 30 användare och med stora transaktionsvolymer.

Funktioner och anpassningsmöjligheter

Funktioner och processer som finns som standard i affärssystemet är:

 • Projekthantering inkl budget, planering och prognos
 • Resursplanering
 • Tidrapportering inkl reseräkning och utlägg
 • Redovisning
 • Budget
 • Fakturering
 • Kundreskontra
 • Leverantörsreskontra inkl. elektronisk fakturahantering
 • Anläggning
 • Verksamhetsuppföljning
 • Grafiskt analysverktyg
 • Dagboksrapportering

Till Visma PX finns det färdiga anpassningar att köpa för elektronisk fakturahantering, avtalsfakturering, BI lösning och EDI.

Teknisk plattform Visma Control

Visma PX är utvecklat på Windows plattformen och har Windows både på server och på klientsidan som krav. Databasen är MS SQL Server. På klientsidan finns webbklienter för stora delar av projekthanteringen.

Återförsäljare och partners Visma

Affärssystemet Visma PX säljs uteslutande via Visma Software. Det finns ca 5 stycken OEM partners från Umeå till Stockholm och Göteborg.

Leverantören Visma

Visma marknadsför sig som Nordens största leverantör av affärssystem. Deras produkter är anpassade för mindre, medelstora och större företag och offentliga organisationer. Det kan vara ganska förvirrande att försöka få grepp om alla de olika systemen eftersom deras produktportfölj är så omfattande. I Sverige är uppdelningen att Visma Software säljer till framförallt medelstora bolag bl.a. affärssystemen Visma Business, Visma Global och Visma Control. Visma Software säljer sina produkter via sina fristående partners och via sin direktsäljkanal. Visma SPCS och Mamut AB säljer sina produkter direkt förutom via sitt partnernät.

Visma koncernen levererar programvara i första hand från Visma Software, Visma SPCS och Mamut AB. Outsourcingtjänster för redovisning och lön levereras via Visma Services. Betalningstjänster, inkassolösningar och reskontra outsourcing från Visma Collectors. Butiksdatalösningar från Visma Retail samt IT-relaterade utvecklings- och konsulttjänster från Visma Sirius.

340 000 nordeuropeiska kunder använder Vismas produkter och tjänster, och ytterligare 330 000 har Visma som hosting-partner. Koncernen har över 5 000 anställda, varav drygt 1 400 i Sverige. 2010 uppgick omsättningen till 4 168 miljoner norska kronor.

Visma AS är moderbolag i koncernen, som ägs av de globala investmentbolagen KKR och Hg Capital.

Additional Information

Besöksadress

Postadress

Telefon

Sajt

Epost

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera “Visma PX affärssystem”

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *