Visma Global affärssystem

  • visma

Visma Global affärssystem

Visma Global har logistik och lagerhantering i kombination med en bra ekonomihantering. Styrkan i Global är dess rollbaserade rapport- och statistikmöjligheter. Global fungerar även bra med Visma CRM.

HITTA EN ÅTERFÖRSÄLJARE

Product Description

Visma Global har en målgrupp på mindre till medelstora företag med någorlunda standardiserade logistikbehov och CRM.

Funktioner/anpassningsmöjligheter

Affärssystemet Visma Global levereras med färdiga arbetsfönster för stöd för funktionerna:

  • Ekonomi
  • Redovisning
  • Order
  • Försäljning
  • Lager
  • Inköp
  • CRM
  • Rapportgenerator
  • mm.

Till Visma Global finns det färdiga anpassningar att köpa för elektronisk fakturahantering, BI lösningar, EDI, E-handel mm.

Visma Global har de grundläggande kraven på funktionalitet i sin logistikmodul. Den teknologi Visma utvecklat programmet i gör det möjligt för enskilda användare att spara ner sina arbetsfönster i flikar. En bra Partner kan därför skräddarsy anpassningar på ett sätt som inte många affärssystem i prisklassen klarar av. Visma Global har kapacitet att hantera upp till ca 20 användare utan prestandaproblem.

Flera av Visma Globals installationer har specialskrivna anpassningar som har gjorts av partnern som levererat lösningen.

Teknisk plattform Visma Global

Visma Global är utvecklat på Windows plattformen och körs med Windows både på server och på klientsidan. Databasen som rekommenderas är MS SQL Server. Visma Global är integrerat med MS Word, Excel och Outlook.

Återförsäljare och partners Visma

Affärssystemet Visma Global levereras och säljs uteslutande via Visma återförsäljare/partners. Partners finns i hela landet men kvalitén varierar. Flera av partnerna erbjuder förutom implemetation, driftsättning och utbildning även supportavtal. Det är ofta så att partnern har specialiserat sig på eller är bra vissa branscher eller typer av lösningar.

Leverantören Visma

Visma marknadsför sig som Nordens största leverantör av affärssystem. Deras produkter är anpassade för mindre, medelstora och större företag och offentliga organisationer. Det kan vara ganska förvirrande att försöka få grepp om alla de olika systemen eftersom deras produktportfölj är så omfattande. I Sverige är uppdelningen att Visma Software säljer till framförallt medelstora bolag bl.a. affärssystemen Visma Business, Visma Global och Visma Control. Visma Software säljer sina produkter via sina fristående partners och via sin direktsäljkanal. Visma SPCS och Mamut AB säljer sina produkter direkt förutom via sitt partnernät.

Visma koncernen levererar programvara i första hand från Visma Software, Visma SPCS och Mamut AB. Outsourcingtjänster för redovisning och lön levereras av Visma Services. Betalningstjänster, inkassolösningar och reskontra outsourcing från Visma Collectors Butiksdatalösningar från Visma Retail samt IT-relaterade utvecklings- och konsulttjänster från Visma Sirius.

340 000 nordeuropeiska kunder använder Vismas produkter och tjänster, och ytterligare 330 000 har Visma som hosting-partner. Koncernen har över 5 000 anställda, varav drygt 1 400 i Sverige. 2010 uppgick omsättningen till 4 168 miljoner norska kronor.

Visma AS är moderbolag i koncernen, som ägs av de globala investmentbolagen KKR och Hg Capital.

Additional Information

Besöksadress

Postadress

Telefon

Sajt

Epost

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera “Visma Global affärssystem”

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *