Visma Control affärssystem

  • visma

Visma Control affärssystem

Visma Control har sin styrka i ekonomi, redovisning, budget och rapportering. Det är ett system som med fördel används av större kunder som kräver bra ekonomistyrning.

Visma Control säljs i två versioner i Sverige Visma Control och Visma PX. Det är samma affärssystem men Visma PX är inriktat på projektorienterade företag.

HITTA EN ÅTERFÖRSÄLJARE

Product Description

Systemet är ett anpassningsbart standardsystem som är byggt för att integreras med andra verksamhetssystem på ett effektivt sätt.

Visma Control styrka är väl fungerande ekonomiprocesser i systemet och bra integrationsmöjligheter. Controls målgrupp är medelstora eller större företag som har stora krav på ekonomistyrning och många användare. Visma Control används av kunder med upp till många 100 antal användare och med stora transaktionsvolymer.

Funktioner och anpassningsmöjligheter

Funktioner och processer som finns som standard i affärssystemet är:

  • Redovisning
  • Leverantörsreskontra
  • Fakturering
  • Kundreskontra
  • Anläggningsredovisning
  • Budget
  • Rapport och analys
  • Importmodul
  • Webbportal för budget och utdata.

Till Visma Control finns det färdiga anpassningar att köpa för elektronisk fakturahantering, outsourcing av reskontror, BI lösningar, EDI och projekthantering.

Många av de installationer som finns av Visma Control har Integrerade  veksamhetslösningar som har gjorts av partnern som levererat lösningen.

Teknisk plattform Visma Control

Visma Control är utvecklat på Windows plattformen och har Windows både på server och på klientsidan som krav. Databasen är MS SQL Server. På klientsidan finns webbklienter för budget och rapporter. Visma Control har en egen integrationsmodul som enligt deras uppgift gör det lätt att integrera med andra system.

Återförsäljare och partners Visma

Affärssystemet Visma Control levereras och säljs i första hand direkt av Visma. Visma Control partners finns det ca 5 stycken placerade ifrån Umeå till Stockholm och Göteborg. Partnerna har utvecklat olika verksamhetssystem som integrerats med Visma Control och levererar endast produkten som en del av sin lösning.

Leverantören Visma

Visma marknadsför sig som Nordens största leverantör av affärssystem. Deras produkter är anpassade för mindre, medelstora och större företag och offentliga organisationer. Det kan vara ganska förvirrande att försöka få grepp om alla de olika systemen eftersom deras produktportfölj är så omfattande. I Sverige är uppdelningen att Visma Software säljer till framförallt medelstora bolag. Bl.a. affärssystemen Visma Business, Visma Global och Visma Control. Visma Software säljer sina produkter via sina fristående partners och via sin direktsäljkanal. Visma SPCS och Mamut AB säljer sina produkter direkt förutom via sitt partnernät.

Visma koncernen levererar programvara i första hand från Visma Software, Visma SPCS och Mamut AB. Outsourcingtjänster för redovisning och lön via Visma Services. Betalningstjänster, inkassolösningar och reskontra outsourcing från Visma Collectors Butiksdatalösningar från Visma Retail samt IT-relaterade utvecklings- och konsulttjänster från Visma Sirius.

340 000 nordeuropeiska kunder använder Vismas produkter och tjänster, och ytterligare 330 000 har Visma som hosting-partner. Koncernen har över 5 000 anställda, varav drygt 1 400 i Sverige. 2010 uppgick omsättningen till 4 168 miljoner norska kronor.

Visma AS är moderbolag i koncernen, som ägs av de globala investmentbolagen KKR och Hg Capital.

Additional Information

Besöksadress

Postadress

Telefon

Sajt

Epost

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera “Visma Control affärssystem”

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Du gillar kanske också…