Visma Business

  • visma

Visma Business

Affärssystemet Visma Business är Visma Softwares mest kompetenta produkt för medelstora och större företag.

Visma Business säljs i två versioner i Sverige: Design och Standard. Visma Business Standard är samma affärssystem som Design men med begränsade möjligheter till att anpassa gränssnittet.

HITTA EN ÅTERFÖRSÄLJARE


Product Description

Visma Business Design har sin styrka i logistik och lagerhantering i kombination med en bra ekonomihantering. Det är ett system som med fördel används av grossister och kunder som har behov av lagerhantering i kombination med försäljning.

Visma Business Design ger stora möjligheter att anpassa gränssnitt och att skräddarsy processerna i systemet. Design vänder sig till medelstora företag eller företag som har stora krav på anpassningar. Visma Business Design används av kunder med upp till många 100 användare och med stora transaktionsvolymer.

Funktioner och anpassningsmöjligheter

Funktioner och processer som finns som standard i affärssystemet är:

  • Ekonomi
  • Redovisning
  • Order
  • Försäljning
  • Lager
  • Inköp
  • CRM
  • Rapportgenerator
  • mm.

Till Visma Business finns det färdiga anpassningar att köpa för elektronisk fakturahantering, outsourcing av reskontror, BI lösningar, EDI, handdatorlösningar för lager, E-handel mm.

Många av de installationer som finns av Visma Business Design har specialskrivna anpassningar som har gjorts av partnern som levererat lösningen. Exempel på integrationer som finns är; QlikView, Memnon, Palette m.fl.

Teknisk plattform Visma Business Design

Visma Business är utvecklat på Windows plattformen och körs med Windows både på server och på klientsidan. Databasen är helst MS SQL Server men det går även att köra på Oracle. Visma Business är integrerat med MS Word, Excel och Outlook. Kommunikation med andra databaser och programvaror sker med fördel med Windows- eller Webservices.

Återförsäljare och partners Visma

Affärssystemet Visma Business Design levereras och säljs uteslutande via Visma återförsäljare/ partners. Partners finns i hela landet men kvalitén varierar. Flera av partnerna erbjuder förutom implemetation, driftsättning och utbildning även supportavtal. Det är ofta så att partnern har specialiserat sig på eller är bra på vissa branscher eller typer av lösningar. Se till att den partner ni anlitar har den kompetens ni behöver vad gäller integrationer och anpassningar!

Leverantören Visma

Visma marknadsför sig som Nordens största leverantör av affärssystem. Deras produkter är anpassade för mindre, medelstora och större företag och offentliga organisationer. Det kan vara ganska förvirrande att försöka få ett grepp om alla de olika systemen eftersom produktportföljen är så omfattande. I Sverige är uppdelningen att Visma Software säljer till framförallt medelstora bolag. Då bl.a. affärssystemen Visma Business, Visma Global och Visma Control. Visma Software säljer sina produkter via sina fristående partners och via sin direktsäljkanal. Visma SPCS och Mamut AB säljer sina produkter direkt förutom via sitt partnernät.

Visma koncernen levererar programvara i första hand från Visma Software, Visma SPCS och Mamut AB. Dessutom finns outsourcingtjänster för redovisning och lön via Visma Services samtbetalningstjänster, inkassolösningar och reskontra outsourcing från Visma Collectors Butiksdatalösningar från Visma Retail samt IT-relaterade utvecklings- och konsulttjänster från Visma Sirius.

340 000 nordeuropeiska kunder använder Vismas produkter och tjänster, och ytterligare 330 000 har Visma som hosting-partner. Koncernen har över 5 000 anställda, varav drygt 1 400 i Sverige. 2010 uppgick omsättningen till 4 168 miljoner norska kronor.

Visma AS är moderbolag i koncernen. Bolaget ägs av de globala investmentbolagen KKR och Hg Capital.

Additional Information

Besöksadress

Postadress

Telefon

Sajt

Epost

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera “Visma Business”

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *