Visma Business Standard

  • visma

Visma Business Standard

Affärssystemet Visma Business är Visma Softwares mest kompetenta produkt. Visma Business säljs i två versioner i Sverige: Standard och Design. Visma Business Standard är samma affärssystem som Design men med färre möjligheter till att anpassa gränssnittet och inriktat på småföretag.

Product Description

Affärssystemet Visma Business är Visma Softwares mest kompetenta produkt. Visma Business säljs i två versioner i Sverige: Standard och Design. Visma Business Standard är samma affärssystem som Design men med färre möjligheter till att anpassa gränssnittet och inriktat på småföretag.

Visma Business Standard har sin styrka i logistik och lagerhantering i kombination med en bra ekonomihantering. Det är ett system som med fördel används av grossister och kunder som har behov av lagerhantering i kombination med försäljning.

Visma Business Standard har en målgrupp på lite mindre företag men med stora krav på sitt affärssystem. Systemet är begränsat till max10 användare. Standard har en kort startsträcka och betydligt blygsammare konsultkostnader eftersom det har färdiga standardprocesser.

Funktioner och anpassningsmöjligheter

Affärssystemet Visma Business Standard levereras med färdiga arbetsfönster för stöd för processerna:

  • Ekonomi
  • Redovisning
  • Order
  • Försäljning
  • Lager
  • Inköp
  • CRM
  • Rapportgenerator
  • mm.

Till Visma Business Standard finns det färdiga anpassningar att köpa för elektronisk fakturahantering, outsourcing av reskontror, BI lösningar, EDI och E-handel mm.

Två saker begränsar Visma Business Standard; max antal namngivna användare är 10 stycken och att möjligheten till gränssnittsförändringar är begränsad till färre processer. Visma Business Standard har dock kapacitet att hantera lika stora transaktionsvolymer som den större produkten Design.

En del av de installationer som finns av Visma Business Standard har specialskrivna anpassningar som har gjorts av partnern som levererat lösningen. Exempel på integrationer som finns är; QlikView, Memnon, Palette, m.fl.

Teknisk plattform Visma Business Standard

Visma Business är utvecklat på Windows plattformen och körs med Windows både på server och på klientsidan. Databa är helst MS SQL Server men det går också att använda Small Business Server, även om det begränsar administrationsmöjligheterna. Visma Business är integrerat med MS Word, Excel och Outlook. Kommunikation med andra databaser och programvaror sker med fördel med Windows- eller Webservices.

Återförsäljare och partners Visma

Affärssystemet Visma Business Standard levereras och säljs uteslutande via Visma återförsäljare och partners. Dessa finns i hela landet. Flera av partnerna erbjuder förutom implemetation, driftsättning och utbildning även supportavtal. Det är ofta så att partnern har specialiserat sig på eller är bra på vissa branscher eller typer av lösningar.

Leverantören Visma

Visma marknadsför sig som Nordens största leverantör av affärssystem. Deras produkter är anpassade för mindre, medelstora och större företag och offentliga organisationer. Det kan vara ganska förvirrande att försöka få grepp om alla de olika systemen eftersom deras produktportfölj är så omfattande. I Sverige är uppdelningen att Visma Software säljer till framförallt medelstora bolag bl.a. affärssystemen Visma Business, Visma Global och Visma Control. Visma Software säljer sina produkter via sina fristående partners och via sin direktsäljkanal. Visma Administration (SPCS) och Mamut AB säljer sina produkter direkt förutom via sitt partnernät.

Visma koncernen levererar programvara i första hand från Visma Software, Visma Administration (SPCS) och Mamut AB. Outsourcingtjänster för redovisning och lön via Visma Services. Betalningstjänster, inkassolösningar och reskontra outsourcing från Visma Collectors Butiksdatalösningar från Visma Retail samt IT-relaterade utvecklings- och konsulttjänster från Visma Sirius.

340 000 nordeuropeiska kunder använder Vismas produkter och tjänster, och ytterligare 330 000 har Visma som hosting-partner. Koncernen har över 5 000 anställda, varav drygt 1 400 i Sverige. 2010 uppgick omsättningen till 4 168 miljoner norska kronor.

Visma AS är moderbolag i koncernen, som ägs av de globala investmentbolagen KKR och Hg Capital.

Additional Information

Besöksadress

Postadress

Telefon

Sajt

Epost

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera “Visma Business Standard”

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *