SAP Business One

 • SAP

SAP Business One

SAP marknadsför sig som världens ledande leverantör av affärssystem och har 54 000 anställda över hela världen. Deras produkter är anpassade för allt från mindre lokala bolag till stora internationella koncerner. SAP säljer alltid sina produkter via sina fristående men licensierade partners.

HITTA EN ÅTERFÖRSÄLJARE


Product Description

Affärssystemet SAP Business One är SAP minsta produkt för små och medelstora företag som huvudsakligen klara sig med standardprocesser. Deras andra två affärssystem SAP Business All-in-One och SAP Business Suite är inriktade på medelstora och stora företag.

SAP delar upp Business One i två varianter: SAP Business One Starter Package och SAP Business One. Skillnaden är att Starter Package har en något begränsad funktionalitet och max 5 användare. Båda produkterna är byggda på samma kod.

SAP Business One har framförallt sin styrka i logistiklösningarna. Affärssystemet har naturligtvis också en stor fördel med sin internationella profil och ett partnernätverk i 40 länder samt en genom att vara översatt till 20 språk.

SAP Business One har en målgrupp på små eller medelstora företag med logistikhantering som vuxit ur sin befintliga lösning. Internationella dotterbolag är ytterligare en fördel.

SAP Business One Starter Package kan enligt uppgift från SAP implementeras på 6-8 veckor och behöver inte kosta mer än ca 130 000 kr ($20 000).

Funktioner och anpassningsmöjligheter

Affärssystemet SAP Business One innehåller funktioner och processer för;

 • Finanser och redovisning
 • Personaladministration
 • Projektledning
 • Produktutveckling och tillverkning
 • Hantering av inköp och logistik
 • Marknadsföring
 • Försäljning
 • Service
 • Interaction Center
 • CRM Web Channel
 • Analyser och standardrapporter via Crystal Reports.

Begränsningen i Starter Package är bl.a. att produktion och service inte ingår och att det är max 5 användare.

Systemet är anpassningsbart för specifika branscher och verksamheter med hjälp av Software Development Kit (SDK)

Branschanpassningar och kundreferenser finns i följande branscher: Bilindustrin, Kemiindustrin, Livsmedelsföretag, Bygg- och anläggningsindustrin, Sjukvård, Universitets- och högskoleutbildning, Hightech, Industriella maskiner och komponenter, Tillverkning (segmentöverskridande), Media, Metall-, trä- och pappersindustrin, Tjänsteföretag, Grossisthandel.

Teknisk plattform SAP Business One

SAP Business är baserat på SAPs egna plattformar för utveckling Enterprise SOA och SAP NetWeaver. Enterprise SOA för design av affärssystem och affärslogik för att skapa avancerade företagstjänster. SAP NetWeaver för förändring av affärsprocesser.

SAP Business One använder Microsoft SQL Server och kan även använda Express Edition av Microsoft SQL Server som är gratis men har begränsningar på databasens storlek, inte av användare.

Återförsäljare och partners SAP

Affärssystemet SAP Business One levereras och säljs uteslutande via SAP återförsäljare och partners. Partners finns i hela landet. Partnerna erbjuder förutom implemetation, driftsättning och utbildning även supportavtal. Det är ofta så att partnern har specialiserat sig på eller är bra på vissa branscher eller typer av lösningar.

Leverantören SAP

SAP marknadsför sig som världens ledande leverantör av affärssystem och har 54 000 anställda över hela världen. Deras produkter är anpassade för allt från mindre lokala bolag till stora internationella koncerner. SAP säljer alltid sina produkter via sina fristående men licensierade partners.

SAP Svenska AB har ca 130 anställda och år 2010 var omsättningen1 163 Mkr. SAP har Norden och Baltikum som en enad Region med en egen ledningsgrupp. Fokus är naturligtvis att se till att bolag som arbetar i flera av de länderna ska kunna dra nytta av SAP som produkt.

183 000 kunder 120 länder använder SAP produkter och SAP Business One står för 88 000 av de kunderna. Bolaget är noterat på flera börser bland annat NYSE och Frankfurtbörsen.

Additional Information

Besöksadress

Telefon

Sajt

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera “SAP Business One”

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *