Monitor Affärssystem

  • monitor

Monitor Affärssystem

Monitor Affärssystem från Monitor Industriutveckling är företagets stora produkt för medelstora och små tillverkande företag. Monitor Industriutveckling är ett Svenskt företag som utvecklar, marknadsför och säljer affärssystemet Monitor.

MONITOR SÄLJS ENDAST AV FÖRTAGAET SJÄLV.

Product Description

Monitor Affärssystem har som målgrupp medelstora företag med tillverkning som behöver användarvänligt och beprövat affärssystem.

Funktioner och anpassningsmöjligheter

Monitor Affärssystem innehåller allt det ett mindre tillverkande företag behöver för sin dagliga administration.

Tillverkning

I modulen Tillverkning finns det som behövs för att effektivt planera, styra och följa upp tillverkningsorderflödet. Rutiner som möjliggör detta är Beredning, Förkalkyl/Efterkalkyl, Tillverkningsorder, Beläggningsplaner, Grafisk omplanering, Beläggningssimulering, Verktygsregister* och Kassationsuppföljning.

Inköp

Företagets inköpsorderflöde behöver planeras, bevakas och följas upp. Modulen Inköp gör arbetet enkelt. Exempel på rutiner är Leverantörsregister, rutiner för förfrågan och inköpsorder, orderbevakning, inleverans och leverantörsreskontra. Modulen är förberedd för EDI.

Försäljning

För att behov i försäljningsorderflödet finns modulen Försäljning. Exempel på rutiner är Kundregister med Säljstöd (CRM) samt rutiner som rör offerter, kundorder, utleverans, fakturering och kundreskontra. Modulen är förberedd för EDI.

Lager

I modulen Lager finns stöd för planering, styrning och uppföljning av lager. Exempel på rutiner som hjälper till att hålla ordning på lagret är Artikelregistret, Behovsplanerings, Leveranstidskontroll, Inventering, PIA/lagervärdering samt Spårbarhet. Här hanteras även kvalitetsfrågor och avvikelser.

Verkstadsinformation

Här finns funktioner för stämplingar av arbetsorder och närvarostämpling i realtid. Rutiner i denna modul är Anställningsregister, Detaljplanering av arbetsorder, Stämplingsterminal, Korrigera stämplingar, Löneunderlag, Scheman och Löneartstabeller, m.fl.

Redovisning

Bokföring finns modulen Redovisning. Rutiner som Kontoplan, Projektredovisning, Rapportgenerator för balans- och resultaträkning, Momsrapport, Budget, Prognos, Anläggningsregister* etc.
*Tilläggsfunktioner
Monitor Affärssystem kan byggas ut med hjälp av tilläggsapplikationer som; anläggningsregister, dokumenthantering, EDI, EFH, rapporter, lagerautomat m.fl.

Teknisk plattform Monitor

Monitor fungerar på Windows server och SBS. På klientsidan kräver Monitor Windows av någorlunda modern version.
Återförsäljare och partners Monitor
Monitor Industriutveckling AB har lång erfarenhet av de verksamheter som förekommer inom den tillverkande industrin och har valt att inte arbeta med ett partnerkoncept.

Monitors verksamhet omfattar därför även konsultverksamhet, utbildning och support inom Monitor Affärssystem. Företaget har idag 100 anställda.

Leverantören Monitor Industriutveckling AB

Monitor Industriutveckling AB utvecklar affärssystem för små- och medelstora företag inom tillverkningsindustrin
Företaget har paketerat sin produkt i två storlekar Monitor Basic för småföretag och Monitor Affärssystem för mindre och medelstora företag.
Monitor Industriutveckling AB har (2012) ca 100 anställda och deras produkt finns hos över 1 700 företag. Monitor har fokus på den svenska marknaden men produkterna används även i t.ex. Finland, Norge, Polen, Baltikum. Monitor finns på 10 olika språk (Svenska, Engelska, Tyska, Ryska, Kinesiska, Finska, Norska, Polska, Tjeckiska och Litauiska) och är marknadsanpassat för flera marknader efter lokala krav.
Exempel på kunder är: Ljungby Maskin AB, Eknäs Mekaniska AB, Koenigsegg AB, Weland AB, Arkivator AB och Nominit AB.

Additional Information

Besöksadress

Telefon

Sajt

Epost

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera “Monitor Affärssystem”

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *