• Mamut

Mamut One Enterprise

Affärssystemet Mamut One Enterprise är Mamuts större systemet för flera samtidiga användare men fortfarande inriktat på småföretag. Sedan 2011 ingår Mamut AB i Visma-koncernen men bolaget drivs precis som SPCS i ett eget bolag. Mamut One säljs i två versioner i Sverige: Enterprise och Office. Mamut One Enterprise är samma affärssystem som Mamut One Office men med mer funktionalitet.

HITTA EN ÅTERFÖRSÄLJARE


Product Description

Mamut One har sin styrka i sin bredd och funktionalitet. Den bygger på färdiga standardflöden.

Mamut One Enterprise har en målgrupp på små och mindre företag som vill ha ett heltäckande affärssystem. Enterprise har en kort startsträcka och små konsultkostnader eftersom det har färdiga standardprocesser.

Mamut One Enterprise säljs alltid som traditionella licenser men kan levereras som en hostad lösning.

Funktioner och anpassningsmöjligheter

Affärssystemet Mamut One Enterprise levereras med färdiga arbetsfönster för stöd för processerna kring:

  • Ledning och rapporter
  • Ekonomi och redovisning
  • Säljstöd (CRM), Försäljning
  • Inköp och logistik
  • Lön och personal
  • Tidrapportering
  • Webbplats och e-handel
  • Systemadministration.

Till Mamut One finns det möjlighet att köpa till online-tillgänglighet för ett antal av funktionerna som CRM, tidrapportering, försäljning och rapporter.

Man har delat upp produkten i tre olika begrepp, E3, E4 och E5. De olika produktvarianterna begränsas av vilka funktioner som levereras med och hur det går att köpa till användarlicenser.

Mamut One Enterprise är ett fleranvändarsystem som kan hantera flera företagsdatabaser.

Teknisk plattform Mamut One

Mamut One är utvecklat på Windows-plattformen och körs med Windows både på server- och klientsidan. Databasen är MS SQL. Mamut One är integrerat med MS Word, Excel och Outlook.

Mamut One Enterprise levereras även som ASP tjänst men då måste en licens köpas och Windows klienter är ett krav.

Återförsäljare och partners Mamut

Affärssystemet Mamut One Enterprise levereras och säljs direkt via Mamut men det finns även återförsäljare/partners. Partners finns både som installatörer och affärssystems-konsulter och i form av redovisningsbyråer.

Leverantören Mamut/Visma

Mamut är som sitt moderbolag Visma ett norskt bolag. Det grundade 1994 och köptes 2011 upp av Visma. Mamut har ca 460 anställda och över 400 000 i 16 olika länder.

Visma marknadsför sig som Nordens största leverantör av affärssystem. Deras produkter är anpassade för mindre, medelstora och större företag och offentliga organisationer. Det kan vara ganska förvirrande att försöka få grepp om alla de olika systemen eftersom deras produktportfölj är så omfattande. I Sverige är uppdelningen att Visma Software säljer till framförallt medelstora bolag bl.a. affärssystemen Visma Business, Visma Global och Visma Control. Visma Software säljer sina produkter via sina fristående partners och via sin direktsäljkanal. Visma SPCS och Mamut AB säljer sina produkter direkt förutom via sitt partnernät.

Visma koncernen levererar programvara i första hand från Visma Software, Visma SPCS och Mamut AB. Outsourcingtjänster för redovisning och lön via Visma Services. Betalningstjänster, inkassolösningar och reskontra outsourcing från Visma Collectors Butiksdatalösningar från Visma Retail samt IT-relaterade utvecklings- och konsulttjänster från Visma Sirius.

340 000 nordeuropeiska kunder använder Vismas produkter och tjänster, och ytterligare 330 000 har Visma som hosting-partner. Koncernen har över 5 000 anställda, varav drygt 1 400 i Sverige. 2010 uppgick omsättningen till 4 168 miljoner norska kronor.

Visma AS är moderbolag i koncernen, som ägs av de globala investmentbolagen KKR och Hg Capital.

Additional Information

Besöksadress

Postadress

Telefon

Sajt

Epost

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera “Mamut One Enterprise”

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *