Fortnox

Fortnox levereras och säljs via Fortnox hemsida

Fortnox ett webbaserat affärssystem för småföretag som har ett snabbt växande utbud av tilläggsprodukter som har ökat dess användningsområden. Det som började som ett enkelt bokföringsprogram är nu en serie program som många småföretag kan sköta hela sin administration med.

Product Description

Fortnox startades 2001 av bl.a. Jan Älmeby som varit med och byggt upp och sålt framgångsrika SPCS till Visma. Fortnox är ett bokföringsprogram med kort startsträcka och med liten startkostnad för småföretag. Fortnox säljs endast som Molntjänst, dvs. man betalar en månadsavgift för programvaran och för lagringsplatsen. Det som krävs för att köra programmet är en dator med tillgång till internet. Eftersom man betalar programmet per månad och inte behöver investera i hårvara och backup-program är konceptet ofta tilltalande för nystartade företag.

Fortnox har en målgrupp på små eller nystartade småföretag och föreningar med grundläggande behov av bokföring, fakturering, lön mm. Prislappen på programmet för bokföring är 89 kr/mån.

Funktioner och anpassningsmöjligheter

Fortnox levereras med färdiga arbetsfönster för stöd för funktionerna:

  • Bokföring
  • Fakturering
  • Order
  • Autogiro
  • Anläggningsregister
  • Tidsredovisning
  • CRM
  • Arkiv
  • Mobil scanner får in kvitton, leverantörsfakturor direkt i din bokföring

Fortnox har de grundläggande kraven på funktionalitet för småföretag i sina moduler och färdiga processer och tillåter inga anpassningar. Fortnox kan hantera flera samtidiga användare.

Teknisk plattform Fortnox

Fortnox bokföringsprogram är helt webbaserat och levereras endast som Molntjänst. All lagring av data sker hos driftpartner och användaravtal med Fortnox reglerar ägandet av data etc. Det som krävs är att användaren har en webbläsare som stöds av Fortnox. Det är enligt deras hemsida nyare versioner av Internet Explorer, Firefox, Google Chrome och Safari.

Återförsäljare/Partners Fortnox

Fortnox levereras och säljs via Fortnox hemsida eller återförsäljare/byråpartners. Byråpartners som kan hjälpa till med redovisningen finns i hela landet. Några av partnerns arbetar med utbildning och integrationer av Fortnox.

Leverantören Fortnox

Fortnox var först ut i Sverige med att sälja sitt program som en Molntjänst. Deras produkter är anpassade för småföretag och föreningar.

Fortnox startade sin verksamhet 2001 i Växjö, där huvudkontoret fortfarande finns. Företaget har drygt 40anställda och tillväxten är mycket hög. Fortnox omsatte 2010 32,4 Mkr. Omsättningen under första kvartalet 2011 var 10,2 Mkr. Fortnox AB är sedan maj 2007 listat på aktielistan NGM Nordic MTF.

Med över 25 000 kunder och 60 000 användare är Fortnox Sveriges ledande leverantör av internetbaserade program till småföretag och föreningar enligt egen uppgift.

Additional Information

Besöksadress

Postadress

Telefon

Sajt

Epost

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera “Fortnox”

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *