Microsoft Dynamics NAV

Microsoft Dynamics NAV

Microsoft Dynamics NAV eller som det tidigare hette, Navision, ingår i Microsofts familj av stora affärssystem. Systemet är mycket flexibelt och skalbart. Det vänder sig främst mot medelstora och mindre företag. Eftersom NAV finns på de flesta språk och med unika landanpassningar och de olika språkversionerna dessutom talar med varandra fungerar systemet utmärkt i internationella miljöer.

HITTA EN ÅTERFÖRSÄLJARE

Product Description

Microsoft Dynamics NAV används idag av närmare 70 000 företag i över 150 länder.

Microsofts idé är att marknadsföra Microsoft Dynamics NAV runt de branschlösningar som finns både i Sverige och globalt. Det finns idag mer än 1000 olika unika större och mindre branschlösningar

Från dessa grundelement har det tillkommit ett mycket stort antal unika branschanpassningar.

Funktioner & anpassningsmöjligheter

Nyckelfunktioner:

 • Redovisning
 • Kundreskontra
 • Leverantörsreskonra
 • Inköp
 • Valutahantering
 • Försäljning
 • Servicehantering
 • Projekthantering
 • Koncernredovisning)
 • Flerspråkstöd
 • Webbkompatibel affärslogik
 • Fullständigt integrerad med Microsoft plattformen

Systemet tillåter mycket stora möjligheter tillspecialanpassning och specifika branschlösningar Det kännetecknas av sin utpräglade rollbaserade struktur. D.v.s. att medarbetare i organisationer tilldelas en given roll och systemet anpassar funktion och behörighet efter denna.

Teknisk plattform

Microsoft Dynamics NAV är utvecklat på Windowsplattformen och körs med Windows både på server och på klientsidan. Microsoft Dynamics NAV har, främst för de mindre installationerna en egen databas. Men idag är den vanligaste databasen MS SQL Server. Programmet är fullständigt och sömlöst integrerat med MS Word, Excel och Outlook. Kommunikation med andra databaser sker helst med Web Services eller XML.

Återförsäljare & partners

Systemet säljs enbart av godkända och certifierade Microsoft Dynamics NAV-partner. De flesta av dessa partners har en mycket tydlig branschinriktning vilket också gör att kompetensen kan upprätthållas. Microsoft agerar som förmedlare av partners internationellt och av partner med internationell erfarenhet om behov finns.

Leverantören Microsoft

Microsoft som organisation torde inte behöva någon närmare presentation men deras satsning på att ta en ledande position inom affärsområdet affärssystem är relativt ny.

Microsoft gick in i detta segment för ca tio år sedan genom köp av bland annat det danska systemen Axapta och Navision vilka senare döptes om till Microsoft Dynamics AX respektive Microsoft Dynamics NAV. Tillsammans med sin satsning på Microsoft Dynamics CRM har man idag ett heltäckande utbud i segmentet. Microsoft har en uttalad strävan att bli en dominerande global och lokal spelare även inom området affärssystem.

Microsoft har sedan dess investerat stora summor i att underhålla och utveckla systemet.

Additional Information

Besöksadress

Postadress

Telefon

Sajt

Epost

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera “Microsoft Dynamics NAV”

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *